Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kokevarsel i områdene Otnes, ytre Valsøy, Hendset og Einen:

Heim kommune varsler om koking av alt drikkevann i områdene Otnes, ytre Valøy, Hendset og Einen som førevartiltak på grunn av bakteriefunn ved rutinemessig prøvetaking.

Les mer
A A A

§ 5. i Forskrift om isolasjon, karantene og forbud mot opphold på fritidseiendom m.v. har nå trådt i kraft

Oppdatert 20. mars 2020
sorenga

§ 5. Forbud mot opphold på fritidseiendom i annen kommune enn hjemstedskommunen

Personer som har fritidseiendom i annen kommune enn der vedkommende er folkeregistrert, forbys å overnatte på denne. Strengt nødvendig vedlikehold eller tilsyn som er nødvendig for å avverge store materielle skader tillates. 

Personer som er i karantene etter § 2 fordi de deler husstand med en som er bekreftet smittet av SARS CoV-2-virus, kan likevel overnatte i fritidseiendom i annen kommune i perioden den smittede er i isolasjon etter § 4 i forskriften.

I klartekst: 

  • Det er lov med dagsturer - uansett formål så lenge man er frisk.
  • Vedlikehold må utføres på dagsturer. 
  • Overnatting er forbudt, med mindre personer du deler husstand med er bekreftet smittet av koronaviruset. Da kan du overnatte i perioden det syke hustandstmedlemmet sitter i isolasjon. 

Årsaken til denne strenge bestemmelsen er at helsetjenestene i Heim er sårbare og vi vil raskt komme i en kritisk situasjon hvis smitte bryter ut. Eiere av fritidseiendommer må søke helsehjelp i egen kommune. Vi kan ikke garantere at vi kan bistå alle hvis en får helseproblemer. Spesielt er dette viktig for dere som er i risikogruppene. Det er bedre å være hjemme hos dere selv og ivareta eget smittevern gjennom hygiene og kontakt med færrest mulig andre mennesker.

 

Vi beklager å måtte si dette, og vi ønsker dere velkommen tilbake når situasjonen er avklart.

Følg lenke for å se forskriften.

  • Skjema
  • Tjenestebeskrivelser
  • Dokumenter
  • Lenker