Næringsretta integrering

Halsa kommune mottok sommer 2017 tilskudd fra Møre og Romsdal Fylkeskommune gjennom utlysingen "Nyskapande integreringsarbeid" til det 3-årige integreringsprosjektet "VirVelVInn".

2 av 6 tiltak i prosjektet er spesielt retta mot integrering i arbeidslivet. Tiltakene kommer i tillegg til ordninger i NAV og flyktningetjenesten.

1. Bedriftstilskuddet "VirVelVInn-jobb": Her kan bedrifter motta kr 100 per time og inntil kr 20 000 per bosatt flyktning som tas inn i jobb. Det må søkes til Halsa kommune i forkant av arbeidsforholdet Beløpet utbetales i etterkant og på bakgrunn av lønnsslipper. Vi har mål om 0 arbeidsledighet for arbeidsføre flyktninger bosatt i Halsa.

ELEKTRONISK SØKNADSSKJEMA FOR BEDRIFTSTILSKUDDET "JOBBMATCH"

2. Test-bedrift: Halsa næringsforening og Halsa kommune skal sammen tilby kurs etter modell av ungdomsbedriftmetoden for å  skape lettere forståelse for og lavere terskel til å starte egen bedrift i Norge.

Prosjektet har i alt 6 konkrete tiltak, de finner du beskrevet her (PDF, 327 kB)
Her kan du se tilsagnsbrevet fra fylkeskommunen (PDF, 262 kB)

__________________________________________

PROSJEKTORGANISERING

VirvelVInn-logo-rund - Klikk for stort bilde Prosjektleder
: Halsa Frivilligsentral, ved Tove Karin Halse Lervik
Prosjektansvarlig: Halsa kommune, ved Ragnhild Godal Tunheim
Prosjektgruppe: Halsa Næringsforening ved Mari Westad, Halsa ungdomsråd ved Elisabeth K. Glåmen, styreleder Halsa Frivilligsentral - Solvår Skogen Sæterbø, flyktningetjenesten ved Hildur Hestnes og Helga Hjorthol, samt tre bosatte flyktninger i Halsa, prosjektleder og prosjektansvarlig.

Prosjektgruppa har møter ca. en gang per måned.

Ragnhild Godal Tunheim
Leder kultur og næring