Digital utsending av fakturaer

Halsa kommune tar nå i bruk ny digital løsning for utsendelse av faktura. Den nye løsningen for fakturadistribusjon er en mer effektiv og smidig måte for distribusjon av fakturaer til våre kunder.

Slik fungerer digital utsending via fakturadistribusjon

Den nye løsningen innebærer at alle fakturaer blir forsøkt sendt digitalt.

Fakturaer blir forsøkt sendt i følgende rekkefølge:

1. Avtalegiro/eFaktura
  2. Vipps faktura
  3. Digital postkasse – Digipost/eBoks
  4. Epost
  5. Brevpost/papirfaktura

Avtalegiro/eFaktura

Hvis du allerede har en avtalegiro- eller eFaktura avtale med Halsa kommune, vil du fortsette å motta faktura som avtalegiro eller eFaktura.

Vipps faktura

Vipps faktura forutsetter at du benytter Vipps og har aktivert tjenesten Vipps faktura, og at du er registrert i vårt kunderegister med mobiltelefonnummer. Kontakt oss på epost kommunekassa@halsa.kommune.no hvis du ønsker at vi skal registrere ditt mobiltelefonnummer.

Digital postkasse – Digipost/eBoks

Dette forutsetter at du har en digital postkasse og ikke har reservert deg mot å motta digital post fra det offentlige.

Epost

Faktura blir sendt som vedlegg i epost fra Halsa kommune.

Dette forutsetter at du er registrert med epostadresse i vårt kunderegister. Kontakt oss på epost kommunekassa@halsa.kommune.no hvis du ønsker at vi skal registrere din epostadresse.

Brevpost/papirfaktura

Hvis det ikke er mulig å sende fakturaen digitalt, blir fakturaen sendt som brevpost.

Dersom faktura sendes til forretningsfører/andre mottakere enn deg selv

Har du i dag en forretningsfører/annen mottaker som mottar faktura på vegne av deg, vil de nye distribusjonsformene Vipps og Digital postkasse overstyre hvis du som kunde er registrert med personnummer. Da sendes fakturaen til kunden istedenfor «annen mottaker». Vi anbefaler derfor dere som har «annen mottaker» til ikke å inngå avtale om Vipps eller Digital postkasse.

Halsa kommune
Økonomiavdelingen