Kulturkveld på Rastepassen - Hans Børli & Vidar Sandbeck

onsdag 31. januar 2018, 18.00 - 20.00

Informasjon

Odd Georg Murud 1

Hans Børli & Vidar Sandbeck - 100-årsjubilanter i 2018

- Et program i ord og toner ved kulturformidler Odd Georg Murud -

Inngang: kr 100 inkl. kaffemåltid

Odd Georg Murud er pensjonert lærer som tar oppdrag som kulturformidler. Han startet opp i år 2000 mens han ennå var yrkesaktiv. Han er 77 år og har 44 års fartstid i skoleverket bak seg. Det er et stort spekter av temaer han har på menyen, og høsten 2014 presenterte han Hedmarksdiktere for et bredt publikum. Murud har en egen evne til å få alle emner til å bli interessante. 

Murud har reist rundt omkring i Norge som kulturformidler og foredragsholder gjennom godt over et tiår. Han har bl.a. hatt minst 90 opptredener som kåsør/diktleser på Det Norske Teatret, og feiret ulike norske forfattere, ved å gjennomføre ukelange forfatterjubileer med opplesninger - spesielt når det gjelder lyrikk. Dette har vært jubileumsprogrammer med opptredener hver kveld om forfattere som Petter Dass, Elias Blix, Per Sivle ei heil uke i 2007, Henrik Wergeland i to uker i 2008, m.fl., også andre skandinaver som Gustaf Frøding, Selma Lagerløf, Astrid Lindgren, Evert Taube, Carl Michael Bellman, Karen Blixen og enda flere.

Han har også vært på Nobelinstituttet og hatt flere jubileumsforedrag og fredsseminarer der, bl.a. Balkanseminar når Balkankrigen pågikk på det verste – og om Martin Luther King. Der hadde han også et program sammen med Erik Bye der fokus var på forholdene for de strålingsrammede etter prøvesprengningene i Stillehavet. Ett av flere andre steder han har vært er Den norske legeforening, hvor han har holdt flere rene kulturforedrag, med tema som bl.a. Henrik Wergeland i anledning Grunnlovsjubileet. Han har hatt mange foredrag og hyggekvelder på eldresentra, aldersheimer og biblioteker rundt om i landet, helt fra Nordreisa i nord til Grimstad i sør.

I Gjerdrum driver Murud sitt eget kultursted, som kalles «Lille Fredbo».

 

Kl. 15:00 samme dag er det en kortversjon av programmet på Liatun.

Arr: Den Kulturelle  Spaserstokken

Sted

Rasteplassen
 

Kontakt

Den kulturelle spaserstokken - Halsa kommune
 

Ragnhild Godal Tunheim
Legg til hendelsen i din kalender